Un medic oncolog a șters datoriile de peste 600.000 de dolari ale foștilor pacienți ca și cadou de Crăciun

Un act de generozitate deosebită vine din partea unui medic oncolog din Arkansas care și-a ajutat pacienții să înceapă anul cu dreptul. Acesta a anulat datorii de 650.000 de dolari ale pacienților pe care i-a tratat la clinica unde profesează, potrivit CNN.

Doctorul Omar T. Atiq a decis să șteargă datoriile pacienților săi la timp pentru sărbătoarea Crăciunului. Fiecare a primit un card cu un mesaj personal de la fostul lor medic. În mesaj, doctorul a mulțumit fiecărui pacient pentru încrederea acordată, urmând o surpriză generoasă.

Datoriile purtate de pacienții săi au variat de la sute de dolari până la zeci de mii. Pe măsură ce efectele de pe urma pandemiei coronavirusului au crescut presiunile financiare pentru atât de multe gospodării, Dr. Atiq și familia sa au analizat modalități prin care ar putea ajuta.

Acum 30 de ani, doctorul Atiq, imigrant din Pakistan, a fondat Clinica pentru tratarea cancerului din Arkansas. Ani de zile, angajații s-au ocupat de partea financiară. Dar, acum, doctorul și soția sa sunt nevoiți să închidă clinica fiind profesor cu normă întreagă la Institutul Winthrop P. Rockefeller.

Uitându-se mai atent la situația financiară a pacienților săi, acesta a observat că mulți pacienți nu câștigau destui bani și făceau plăți de 5 sau 10 dolari, datoriile fiind mult mai mari.

„Voiau să plătească dar nu aveau de unde”, a concluzionat doctorul.

Alegându-și meseria de oncologist pentru că comunitatea în care trăia nu avea suport pentru tratarea cancerului, Dr. Atiq a decis că „sunt destul de binecuvântați” pentru a nu mai fi nevoiți să ceară pacienților plata datoriilor rămase, așa că au decis să le facă un cadou foștilor pacienți și să le șteargă.

Articolul precedentPolițist constănțean erou: S-a aruncat în lacul Corbu Mic și a salvat un bărbat cu probleme locomotorii
Articolul următorTrei morți într-o avalanșă într-o stațiune de ski din Rusia