Vicepremierul Raluca Turcan compară dosarul 10 august cu cel al Mineriadei

Vicepremierul Raluca Turcan a avut o reacție cu ocazia împlinirii a doi ani de la protestul din 10 august, pe pagina sa de Facebook, unde a acuzat PSD-ul că a reușit să întoarcă România în timp, comparând evenimentele din 2018 cu dosarul Mineriadei.

„10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente. După Mineriadă, nu credeam să mai văd proteste reprimate violent în România, dar PSD a reușit să ne întoarcă în timp, comportându-se cum știe mai bine: abuziv și manipulator, de pe poziția celui care nu trebuie contrazis. Românii nu trebuie să uite ce înseamnă guvernarea toxică pesedistă”, a scris Turcan pe Facebook.

Deputata PNL și-a exprimat dorința ca dosarul din 10 august să fie clarificat, iar vinovații să fie trimiși acolo unde le este locul, ala cum liderul PSD a fost trimis după gratii.

„Justiția își va spune cuvântul, iar 10 August va rămâne istorie, pentru că societatea românească nu trebuie să mai treacă vreodată prin abuzuri de acest fel. Reprimarea violentă a drepturilor cetățenești trebuie pedepsită! Acest lucru va reda încrederea oamenilor în democrație și în instituțiile statului”, mai scrie în postare.

Raluca Turcan salută decizia de redeschidere a dosarului 10 august și spune că este alături de victimele violențelor de acum doi ani.

Articolul precedentBilanțul zilnic coronavirus în România scade la sub 1.000 de noi infectați / 6.607 teste / Numărul de pacienți de la ATI rămâne ridicat
Articolul următorFOTOGALERIE Viscri, satul lui Charles care încă își caută drumul