Alianța USR-Plus vrea amânarea alegerilor și consultări cu președintele Iohannis

Alianța USR-Plus transmite printr-un comunicat postat pe o rețea de socializare că cere amânarea alegerilor locale „dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate”. În plus, aceștia doresc consultări președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale. 

„Alianța USR PLUS consideră că în actualul context epidemiologic organizarea alegerilor locale în 27 septembrie prezintă un risc major pentru populație, membrii birourilor electorale, membrii partidelor și voluntarilor și, dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate, trebuie amânate”, a transmis prin intermediul unui comunicat alianța USR-Plus.

USR-Plus susține că rezultatele nu vor fi reprezentative pentru că prezența la alegeri va fi scăzută, oamenii fiind speriați să nu se infecteze în timpul procesului de votare.

„Alianța USR PLUS face un apel public pentru consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată”, mai se arată în comunicatul alianței.

„Alianța USR PLUS consideră și că trebuie ca partidele politice să ajungă la un consens pentru un set de reguli ce trebuie respectate. În plus, alianța nu renunță la dorința ca alegerile de la finalul lui septembrie să se desfășoare în două zile consecutive. Alianța USR PLUS crede că democrația nu poate fi suspendată pe termen nelimitat, dar fără consultări și un acord care are ca scop protejarea tuturor celor implicați în procesul electoral riscurile pentru sănătate nu vor putea fi controlate Pentru o competiție electorală corectă, grijă și responsabilitate față de cetățeni, membrii de partid, voluntari și candidați, cerem de urgență organizarea consultărilor de către președintele României, în virtutea rolului și atribuțiilor sale constituționale”, încheie alianța comunicatul.

Articolul precedentFOTO Controlor pozat cu masca sub nas într-un tramvai STB / Chiar controlorii sunt cei care dau amenzi pentru nepurtarea măștii
Articolul următorMarius Bodea, fost deputat PNL, devine „oficial membru USR-PLUS” / Care este motivul plecării sale din PNL