Timișoara: Fritz anunţă înființarea unei comisii de experţi care să gestioneze pandemia de COVID-19

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, anunță că, imediat după ce va fi învestit în funcție, va începe să funcționeze o comisie de experți care îl va sfătui în legătură cu controlul pandemiei de COVID-19, anunță acesta într-o postare pe pagina de Facebook.

„Săptămâna trecută am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timișoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș să discutăm o strategie de testare.”

„Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei şi avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice şi pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitaţia mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta – şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş, conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog; dr. Octavian Jurma – medic şi cercetător; dr. Val Mureşan – manager şi inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituţii, experţi, cetăţeni şi industrii putem controla epidemia în Timişoara şi că doar împreună putem identifica acele soluţii care să ne ţină sănătoşi şi ca societate”, a mai scris Fritz pe Facebook.

Articolul precedentPakistan: Bombă la un seminar ucide 8 studenți, rănind 136
Articolul următorBilanț coronavirus: 4.724 de cazuri noi / 104 de decese