SURSE/ Guvernul va majora pensiile cu 10-15% în ședința de vineri

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban va adopta, vineri, în ședința Executivului, ordonanța de urgență prin care va majora punctul de pensie cu un procent de 10-15%, au spus surse guvernamentale pentru senstv.ro.

Legea pensiilor care trebuie să intre în vigoare de la 1 septembrie prevede o majorare cu 40% a pensiilor, dar Guvernul nu poate suporta această creștere din cauza lipsei de bani.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a discutat deja cu premierul asupra procentului asupra, decizia finală urmând să fie anunțat vineri.

Joi, PSD a anunțat peste 803.000 de senături adunate de la pensionari pentru ca majorarea pensiilor să se facă de la 1 septembrie cu 40%, nicidecum cu mai puțin.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Asocialţiile şi membrii PSD au reuşit să strângă 803.640 de semnături pentru petiţia pentru respectarea legii pensiilor. Din păcate, aflăm că mâine, într-o şedinţă de Guvern, se discută despre emiterea unei orodonanţe de urgenţă care să pună în pericol această lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%. Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături date pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate. Atenţionăm Guvernul că ar fi trebuit să înceapă recalcularea dosarelor de pensiei, pentru elimitarea inechităţilor”, a declarat fostul ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Florin Cîțu a prezentat, joi, proiectul privind rectificarea bugetară și a anunțat că „punctul de pensie va avea cea mai mare creștere”, iar Ministerul Muncii va avea un buget record de aproape 10 miliarde de lei.

Articolul precedentCîțu spune că deficitul bugetar va crește în România
Articolul următorBani în plus pentru transporturi, sănătate și educație