Secretarul de stat din Georgia susține că un senator republican l-a întrebat dacă poate să arunce buletinele de vot legale

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a declarat că senatorul republican Lindsey Graham l-a întrebat dacă este posibil să se anuleze voturile legale după ce Donald Trump a fost învins la mică diferență în acest stat, informează The Guardian

Într-un interviu acordat Washington Post, Raffensperger a spus că colegul său republican, președintele comisiei judiciare a Senatului, l-a întrebat despre legea statului de potrivire a semnăturilor și a întrebat dacă prejudecățile politice ar fi putut juca un rol în zonele în care angajații din sondaje au acceptat rate mai mari a semnăturilor incorecte.

Potrivit lui Raffensperger, Graham a întrebat apoi dacă are autoritatea de a arunca toate buletinele de vot din aceste zone.

Raffensperger ar fi fost „uimit” de întrebarea în care Graham părea să sugereze că ar găsi o modalitate de a arunca buletinele de vot exprimate în mod legal.

„Mi s-a părut sigur că vrea să meargă pe acel drum”, a spus el.

Graham a confirmat conversația reporterilor de pe Capitol Hill, dar a spus că este „ridicol” să se sugereze că l-ar fi presat pe Raffensperger să arunce buletinele de vot pentru absenți. Potrivit lui Graham, el a dorit să afle mai multe despre procesul de verificare a semnăturilor, deoarece ceea ce se întâmplă în Georgia „afectează întreaga națiune”.

„Am crezut că este o conversație bună”, a spus Graham luni după publicarea interviului.

Trump a refuzat să accepte rezultatele care arată că Joe Biden a fost câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020, învinuind în mod fals de înșelăciune și nereguli pe care oficialii electorali din ambele partide le-au respins ca fiind fără vreo bază.

Georgia, un stat istoric republican, cu 16 voturi electorale, efectuează în prezent o numărare manuală de aproximativ 5 milioane de voturi prezidențiale, care se așteaptă să fie finalizată până pe 20 noiembrie. Biden conduce în stat cu aproximativ 14.000 de voturi după numărarea inițială.

Articolul precedentJeff Bezos a anunțat granturi de 791 de milioane de dolari pentru 16 grupuri care luptă cu schimbările climatice
Articolul următorProducătorii români de dezinfectant trag un semnal de alarmă: Evitați produsele neautorizate!