Se poartă și la USR: Cum a mințit primarul Brașovului timp de 15 ani că are o facultate când el a fost exmatriculat

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, și-a tot trecut în CV din 2005 că a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București. Doar că acesta nu a terminat niciodată facultatea începută în 1998, deoarece nu și-a luat toate examenele din anul 5, iar din 2005 nici nu a mai încercat să își închidă anul fiind exmatriculat în 2009.

După dezvăluirile apărute în News Brașov și dezvoltate de Adevărul, Coliban și-a modificat CV-ul, dar tot greșit, susținând că a urmat cursurile și nu și-a dat licența, dar el nu a închis ultimul an de facultate:

„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licenţă şi regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunţat la a-mi da licenţa în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aş lua o altă decizie, dar la 20 şi ceva de ani şi în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat. Am avut noroc că, din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obţinut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”.

Coliban, biografie (Adevarul)
Prodecanul de Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Ciprian Dobre, a confirmat pentru Adevărul informaţiile apărute despre primarul USR: „Domnul Allen Coliban a început în anul 1998 studiile, le-a întrerupt de mai multe ori, iar în anul 2009, în anul 5 de facultate, a fost, în final, exmatriculat cu decizia UPB nr. 177 din 19.03.2009, din cauza faptului că nu a promovat un număr de discipline în final. El, după 2005, nu a mai cerut să refacă. UBP îi incurajează pe studenţi şi nu îi exmatriculează imediat, pentru că se porneşte de la ideea că poate totuşi se întorc la studii. Doar că, în cazul domnului Coliban, din 2005 până în 2009 nu a mai dat vreun semn”.
Articolul precedentINTERVIU Alexandra Elbakyan, un ”Robin Hood al științei”/ Rusia a refuzat să-i acorde cetățenie, iar SUA o consideră spion
Articolul următorItalia: Pacienți suspecți de covid primesc oxigen în mașini, spitalul fiind copleșit