Primele reacții ale principalilor actori politici după primele rezultate ale exit-poll-urilor

În urma rezultatelor primului exit-poll liderii principalelor partidice au făcut primele declarații. Aceste rezultate nu cuprind voturile din diaspora. Surpriza alegerilor de până acum o reprezinta partidul AUR.

Ludovic Orban (PNL): „Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile care sunt exprimate între orele 19,30 și 21,00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare și mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”.

„Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice euro-atlantiste care respectă cetățeanul pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt”, a afirmat el, după anunțarea exit-poll-ului care cotează PSD cu 30,6% din opțiunile de vot și PNL cu 29,1%”.

Marcel Ciolacu (PSD): „Le mulțumesc românilor care și-au învins teama și au înțeles necesitatea ca acest guvern Orban trebuie să plece acasă. PSD are un avantaj în exit polluri chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora.”

Dacian Cioloș (USR-PLUS): „USR-PLUS a dovedit ca este o forță politică matură. Este clar, în urma rezultatelor preliminare că vom avea o majoritate de coaliție. USR-PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD  sub nici o formă. Noi am anunțat deja propunerea noastră de premier, nimic nu s-a schimbat. România are nevoie de un program de reformare. Nu se pot face negocieri pe repede înainte”.

Dan Barna (USR-PLUS): „Mulțumesc tuturor românilor pentru prezență. Este un rezultat istoric pentru USR-PLUS. În patru ani am crescut foarte mult. Un lucru este clar: Nu se va putea face reformă în România făra USR.

George Simion (AUR): „Fac un apel la reprezentanții AUR din secțiile de votare să fie atenți la numărare. În seara asta cred că toată presa așteaptă să vadă cine suntem, cu cine facem coaliție. Este o mare victorie pe care reușim să o obținem, la un an de existență a Alianței pentru Unirea Românilor. Am luat peste cele 500.000 de voturi necesare pentru intrarea în Parlament. Felicitări tuturor susținătorilor noștri. Victoria aparține românilor adevarați. Nu vă vom dezamăgi, nu vom intra în nici o coaliție de guvernare. Noi nu vedem nici o diferență între partidele actuale.

Au apărut unele articole documentate, altele mai puțin documentate despre noi. Din păcate noi nu am fost întrebați. Sperăm ca acest lucru să se schimbe, noi dorindu-ne o bună colaborare cu mass-media din România.”

Victor Ponta (Pro România): Prezența la vot a fost foarte mică. Momentan, Pro România a intrat în Parlament, dar reprezentanții noștri din secțiile de votare trebuie să fie foarte atenți. În condițiile de scrutin, partidele mici au de pierdut”.

Eugen Tomac (PMP): „Le mulțumim tuturor românilor care au ieșit la vot, în vreme de pandemie. Rog reprezentanții nostri din secțiile de vot să fie atenți la numărătoare”.

Traian Băsescu (PMP): „Aceste alegeri au arătat că PMP a putut intra în Parlament și fără Băsescu. Sunt convins că vom avea aproximativ 7%, chiar și fără redistribuire. La vârf va fi o bătălie până la numărarea ultimului vot între PSD si PNL. Sper ca PSD-ul să rămână în afara Parlamentului”.

Știre în curs de actualizare….

 

Articolul precedentExit-poll: PSD, PNL și USR / AUR intră în Parlament și produce cea mai mare supriză din ultimii 15 ani
Articolul următorCine este AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020