Reacții ale oamenilor politici după anunțarea rezultatelor

Dacian Cioloş: „Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României, aşa cum am promis, aşa cum împreună cu dumneavoastră, de patru ani de zile, construim acest proiect politic. Astăzi nu pot decât să mulţumesc celor 20.000 de candidaţi USR PLUS care au candidat la primării şi consiliile locale peste tot în ţară”.

Victor Ponta (Pro România): „Mie îmi pare rău că n-a câştigat doamna Firea. (…) La cum au început lucrurile în seara asta, probabil că o să avem patru ani de negocieri. Ştiu că şi domnul Nicuşor Dan este un om mai rigid, PNL-iştii vor ei să ia toţi banii, USR-iştii se ceartă cu PLUS-ul. (…) Va fi o babilonie în Bucureşti şi noi, cei care locuim aici, probabil că o să avem de pierdut. (…) Bucureştiul va fi extrem de divizat în Consiliul General”.

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE): „Se pare că se conturează ca ALDE să nu fi reuşit să atingă pragul electoral de 5% la Bucureşti şi în celelalte sectoare, dar trebuie să aşteptăm rezultatele exit-poll-urilor de la ora 23,00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare. Până atunci, trebuie să vă spun că aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepţie pe care cred că o împărtăşesc împreună cu colegii mei, candidaţii de la cele şase sectoare ale Bucureştiului”.

Ludovic Orban (PNL): „Pentru prima dată, Partidul Național Liberal bate PSD fără drept de apel. Este cel mai spectaculos rezultat al partidului liberal în ultimii 30 de ani și marchează o serie de trei victorii în alegeri: la europarlamentare, la prezidențiale și acum la locale”.

Traian Băsescu (PMP): ”Bine că a plecat doamna de la Voluntari… și câți bani a dat săraca… Am văzut că doamna Firea speră ca spre dimineață se schimbă (rezultatul). Nu, aici e treaba sigură, nu e ca la Geoană. Duceți-vă acasă, doamnă, la copii. Sau la trustul lui Voiculescu, să mai transferați niște bani de la Crescent…PMP nu poate sa fie decât mulțumit. Am realizat scorul de la europarlamentare, ne-am fi dorit mai mult, dar suntem mulțumiți că nu am ajuns ca partidul lui Tăriceanu la 1,5, și Ponta la 1%”.

Articolul precedentGabriela Firea nu-și recunoaște înfrângerea
Articolul următorTimișoara: Fritz câștigă primăria