PSD pregătește excluderea din partid a parlamentarilor care au lipsit la moțiune

Social democrații se reunesc într-o ședință convocată de președintele Marcel Ciolacu, la o zi după eșecul în Parlament al moțiunii de cenzură, anunță știrile Digi 24.

Ședința Comitetului Politic Național a fost convocată pentru ora 17:00, la sediul PSD din Kiseleff.

Potrivit surselor din partid, în cadrul ședinței vor fi analizate motivele pentru care PSD nu a reușit demiterea Guvernului, deși Ciolacu anunța cu câteva săptămâni în urmă că se bazează pe 250 de voturi. De asemenea, va fi discutată și situația parlamentarilor care au absentat luni.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut marţi că toţi „combinagii” care au ţinut Guvernul Orban ‘în viaţă’ sunt ‘răspunzători’, alături de PNL, pentru „dezastrul” în ce priveşte îmbolnăvirile cu COVID-19. Declarația a fost făcută pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după eșecul moțiunii de cenzură care nici măcar nu a mai fost supusă la vot, că va propune excluderea din partid a celor cinci parlamentari care au lipsit. Este vorba de Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă.

Carmen Dan și Adrian Todor susțin că au fost în izolare, după ce au avut contact cu persoane infectate cu coronavirus, în timp ce deputatul Cătălin Rădulescu susține că a avut probleme de sănătate și nu a putut participa la ședința din Parlament.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a declarat luni, Marcel Ciolacu.

Articolul precedentDăncilă: Sper ca Nicușor Dan va pierde alegerile în București, iar Firea va câștiga din nou
Articolul următorAtenționări meteo de vreme instabila si disconfort termic