PSD interzice timp de doi ani orice privatizare. Orban critică inițiativa

Legea inițiată de Șerban Nicolae (PSD), conform căreia orice privatizare va fi interzisă timp de doi ani, a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor miercuri, transmite Digi24. Victor Orban a criticat inițiativa legislativă, catalogând-o drept o idee venită „din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD”.

Proiectul de lege își propune apărarea intereselor naționale și a activității economice, având în vedere efectele economice negative generate de pandemia de COVID-19.

Conform legii propuse, de la data intrării în vigoare se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută.

Voturile s-au împărțit astfel: „pentru”- 199 de deputaţi, „împotrivă”- 89 de deputați, trei abțineri. Florin Roman, liderul deputaților PNL, a afirmat că intenționează să atace legea la Curtea Constituțională.

Premierul Ludovic Orban a declarat că legea ar zădărnicii eforturile de a privatiza companii de stat ineficiente, în încercarea de a le revitaliza. „Proiect născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD. Noi suntem în procedură de listare a Hidroelectrica pe bursă, suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacității CEC prin posibila intrare a unui investitor instituțional, fie BERD, fie altă bancă. Suntem în cursul unor proceduri de listare la bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe bursă, că privatizarea poate fi o soluție de revitalizare a unor companii care nu funcționează? Chiar mi se pare o aberație”, a declarat Ludovic Orban.

 

Articolul precedentRomânia nu îndeplinește criteriile pentru aderarea la zona euro, conform unui raport oficial al Comisiei Europene
Articolul următorAmenințările online sau difuzarea de imagini intime vor fi incriminate. Parlamentul a votat legea