PSD inițializează o moțiune împotriva ministrului Vela

Social-democraţii formulează moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”,  împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, aceasta fiind dezbătută marţi în Senat.

Nemulțumitrea senatorilor PSD rezidă in faptul ca ministrul Vela a emis ordonanţe militare prin care a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat. Ca urmare a acestui fapt, se cere demisia ministrului Marcel Vela.

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu „haosul”, îl acuză că „a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români” şi că a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

Alte acuze formulate de PSD asupra lui Vela, si implicit a guvernului PNL, se referă la depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, „întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”, precum și faptul ca amenzile date au fost o „o taxă mascată pe coronavirus”.

 

Moțiunea va fi dezbătuta incepănd cu ora 15, in Senat, anunță Știrile B1TV.

Articolul precedentPeste 9 milioane de oameni au fost testaţi de COVID-19 în ultimele zile în Wuhan
Articolul următorNicușor Dan critică campania de testare a primarului Firea