PSD anunță o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Liderii PSD intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă acesta nu va crește pensiile cu 40% de la întâi septembrie. Moțiunea va fi depusă imediat ce Guvernul va modifica legea pensiilor, inclusiv în cazurile în care mărirea punctului de pensie va fi mai mică de 40% sau dacă decizia va fi amânată. Intenția PSD a fost anunțată în ședinței de partid de joi, conform Digi24.

„BPN a aprobat astazi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a declarat Olguța Vasilescu.

Fostul minstru al muncii susține că Guvernul are fondurile necesare unei astfel de măriri și că o majorare cu 40% a punctului de pensie ar aduce pensiile din România la o valoare de 11,7% din PIB. Olguța Vasilescu a declarat că Guvernul ar trebui să țintească spre o valoare a pensiilor de 13% din PIB, care este valoarea medie la nivel european.

Pentru ca moțiunea să treacă, PSD se bazează pe voturile din partea Pro România și ALDE. Moțiunea ar putea fi depusă inclusiv în perioada verii, după ce PSD va impune în Parlament prelungirea activității pe perioada estivală Astfel, deputații și senatorii nu vor avea vacanță.

 

Articolul precedentZiua Eroilor. Mormântul eroilor fără de mormânt
Articolul următorParlamentul European va adopta o rezoluție privind muncitorii români sezonieri