VIDEO Proteste violente în Belarus după ce alegerile ar fi fost fraudate de președintele în funcție 25 de ani

Susținătorii opoziției din Belarus au ieșit pe străzi după ce Aleksandr Lukașenko, președinte de 25 de ani în Belarus, a câștigat un nou mandat. Opozanții consideră că alegerile au fost fraudate, Lukașenko obținând 80% din voturi. 

Protestele au fost deosebit de violente și au avut loc atât în capitala Minsk, cât și în alte orașe. Forțele de ordine, care oricum au primit ordin în ziua alegerilor să fie prezente pe străzi, au încercat să intimideze protestatarii și în unele cazuri, au aplicat chiar violență.

În Minsk, poliția a folosit grenade fumigene, grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor.

La un moment dat, un camion a intrat în plin în mai mulți protestatari.

Внимание! Видео содержит шокирующий контент.Автозак сбил протестующего в Минске. О состоянии пострадавшего пока ничего неизвестно.

Publicată de Белорусский портал TUT.BY pe Duminică, 9 august 2020

 

În timpul alegerilor, site-urile opoziției au fost blocate iar pe străzi au fost trimise mașini blindate. Unele surse susțin chiar că alegerile ar fi fost cu adevărat fraudate iar Svetalana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukașneko, ar fi fost adevărata câștigătoare a scrutinului.

Тысяча огней на фоне ОМОНа в Минске!

Publicată de Белорусский портал TUT.BY pe Duminică, 9 august 2020

Articolul precedentFC Rapid se desparte de antrenorul principal, Dan Alexa, la o zi după ce s-a despărțit și de directorul general
Articolul următorIncident sângeros în Dâmbovița: Polițiștii atacați cu coasa au fost nevoiți să-și împuște agresorii