Primarul Brașovului: Nu este nicio problemă epidemiologică la Brașov / Despre ce noi măsuri au fost luate în oraș

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a avut vineri la prânz o intervenție la Digi24 în care a ținut să precizeze că nu există nicio problemă la Brașov în contextul numărului mare de confirmați cu noul coronavirus zilnic. Acesta a vorbit și despre măsurile care vor fi instituite în orașul turistic, de mâine, 1 august. 

Primarul Brașovului a ținut în mai multe rânduri să invite turiștii în orașul condus de aceste, „pe această căldură” când muntele face vremea mai suportabilă.

Cu privire la noile măsuri ce intră în vigoare mâine, primarul a declarat că masca de protecție va fi obligatorie în: Centrul istoric, pe pietonala din centru, în terminalele și stațiile de transport în comun și în grădina zoologică.

„Nu am impus o măsură coercitivă”, spune primarul, adăugând: „Nu tăbărâm să dăm amenzi”. Măsura trebuie „să fie interpretat ca un element preventiv”, susține primarul.

În ceea ce privește terasele, George Scripcaru consideră că trebuie să se respecte regulile impuse teraselor, iar, „când te deplasezi, masca trebuie să fie obligatoriu folosită”.

Cu referire la orele de funcționare, Scripcaru a dat de înțeles că, „într-o perioadă de normalitate, noi aveam în vedere oricum aceste decizii”. Primarul dă cumva de înțeles că oricum terasele brașovene se închid repede, dar nu dă mai multe de detalii

Despre numărul mare de infectări din județ

Primarul se arată deosebit de indignat din cauza faptului că mulți consideră că în Brașov există o problemă epidemiologică.

Scripcaru vorbește despre, comuna Cristian, unde „nu există o problemă”. Acolo, însă, există două companii mari, internaționale și vor să-și testeze angajații.

Edilul concluzionează: „Diferența între Brașov și alte zone este că noi facem testări”.

Referitor la situația din spitalele brașovene primarul susține că sunt bine organizate și coordonate, iar „DSP-ul știe ce are făcut”.

Articolul precedentMarea Britanie: Boris Johnson amână ușurarea restricțiilor
Articolul următorPreședinte din Filipine îndeamnă oamenii săraci să-și dezinfecteze măștile cu benzină