Președinția Franței a anunțat demisia Guvernului

Édouard Philippe, Prim-ministrul Franței, a înaintat demisia Guvernului pe care îl conduce. Decizia Prim-ministrului francez vine după o discuție la Palatul Élysée cu președintele Emmanuel Macron.

Președinția Franței a făcut anunțul. Macron dorește o relansare a programului său de reforme, program criticat de-a lungul timpului de multe voci.

În cursul zilei de astăzi va fi anunțat un nou Premier. Macron își va petrece weekend-ul stabilind echipa guvernamentală. Se dorește ca până pe 8 iulie să fie definitivată echipa guvernamentală.

Édouard Philippe a condus trei ani Guvernul francez. El a trebuit să aplice reformele dictate de Macron, criticate de populație. Una dintre ele este cea a pensiilor, în urma căreia au avut loc proteste masive la Paris și în alte orașe. Au existat și violențe, este bine cunoscută mișcarea Vestele Galbene, având loc proteste săptămânale.

Evenimentul are loc în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2022. Popularitatea președintelui francez a fost erodată și se încearcă cu o nouă echipă guvernamentală creșterea popularității președintelui și a grupului său politic.

Să nu uităm că săptămâna trecută, au avut loc alegerile municipale, unde partidul președintelui Macron a fost printre perdanți, câștigând foarte puține orașe importante.

 

Articolul precedentFlorin Cîțu: 16.1 miliarde lei cheltuiți pe investiții în primele 6 luni din 2020
Articolul următorAstăzi în istorie: Primul automobil este dezvăluit de către Karl Benz