Peste 1300 de români vor să voteze prin corespondență

Peste 2.000 de români din diaspora s-au înscris până acum pe site-ul www.votstrăinătate.ro pentru alegerile parlamentare- transmite Autoritatea Electorală Permanentă. Dintre aceștia, cei mai mulți au ales să voteze prin corespondență (peste 1300) și 607 au ales votul la secție.

Președintele AEP, Constantin Mitulețu, spune că votul prin corespondență este sigur, comod, fără cozi și fără riscuri în contextul pandemiei de COVID-19. De aceea, el i-a îndemnat pe români să aleagă această modalitate de vot la distanță, în favoarea votului la secție.

Autoritatea Electorală Permanentă îi atenționează pe cei care vor să se înscrie pe site pentru a vota că trebuie să încarce documente valabile, scanate clar și documeennte legale de ședere în alte țări.  AEP precizează că actul de identitate românesc utilizat la înregistrare trebuie să fie acceptat de legislaţia românească- cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar.

Autoritatea atenţionează şi că certificatul de naştere şi titlul de călătorie nu fac parte din categoria documentelor de identitate.

Toate informațiile sunt de găsit pe site-ul www.votstrăinătate.ro.

Articolul precedentKlaus Iohannis atacă dur PSD și UDMR / Kelemn: Președintele e ca un roboțel care împrăștie ură
Articolul următorAndrea Bocelli își cere scuze după un discurs controversat