Orban: Există discuții cu formațiunile politice și cu parlamentarii privind moțiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban a somat luni PSD să nu își bată joc de democrație și de România și să retragă moțiunea de cenzură și a anunțat existența unor negocieri cu partidele politice privind situația voturilor.

„Să vii să depui o moțiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri mi se pare un gest lipsit complet de responsabilitate, un gest politicianist, care nu face altceva decât să reducă capacitatea Guvernului de a face față provocărilor cu care ne confruntăm”, a declarat Orban.

Acesta a somat public PSD să retragă moțiunea de cenzură.

„Somez, din nou, PSD să nu își bată joc de democrație, să nu își bată joc de România, să oprească procedura moțiunii până la decizia Curții Constituționale, să nu se facă că nu există această decizie la CCR. Din punctul nostru de vedere, CCR trebuie să clarifice această problemă, și orice demers al PSD în continuarea moțiunii, până la decizia CCR, este unul neconstituțional”, a mai spus premierul.

Totodată, Orban a anunțat existența unor negocieri cu formațiunile politice și cu parlamentarii privind voturile pe moțiunea de cenzură.

„Am format o echipă de negociere care este implicată în discuții cu toți parlamentarii. Rezultatul se va vedea la moțiune”, a mai spus acesta.

Vineri, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus sesizarea la Curtea Constituțională pe tema moțiunii de cenzură, acuzând social-democrații că „dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul”.

Articolul precedentCod portocaliu de furtuni în 19 județe ale țării, plus un alt cod galben
Articolul următorVasile Dâncu la RFI: PSD revine la o stângă rațională / Pregătim noua generație de intelectuali