Nicușor Dan prezintă ”caracatița clanului Firea – Pandele”

Nicuşor Dan a prezentat miercuri „caracatiţa” de la Primăria Capitalei controlată de cuplul Pandele – Firea. Aceste persoane sunt fie oameni de încredere ai cuplului Pandele-Firea, fie sunt neamuri sau parteneri de afaceri, ori copii de vecini, de neamuri şi de parteneri de afaceri, toți adunați într-o ”încrengătură” ce controlează Bucureștiul.

„Am prezentat o listă de 33 de nume, o adevărată încrengătură de neamuri, prieteni, cumetri, parteneri de afaceri și cercetați penal, puși în funcții importante, bine plătite, din care slujesc interesele lui Firea și Pandele. Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii”, spune candidatul comun „al dreptei” la funcția de primar al Capitalei.

„Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii din companiile municipale și s-au scurs zeci și sute de milioane de euro, care au hrănit firmele de casă ale lui Firea-Pandele, probabil cea mai bogată „famiglie” din PSD la nivel național. Dacă vă întrebați de ce s-a înrăutățit problema traficului în mandatul Firea, de ce nu s-a rezolvat problema apei calde, de ce nu s-a făcut nimic pentru combaterea poluării, răspunsul e clar: pentru că pilele și rudele nu știu și n-au niciun interes să rezolve problemele Capitalei”, a adăugat Nicușor Dan.

Harta cumetriilor făcută de Nicușor Dan:

Caracatița Firea – Pandele (sursa foto: Nicușor Dan / Facebook)

Prezentarea făcută de Nicușor Dan personajelor cheie de pe listă

1. Speranța Cliseru

  •  A fost director în Primăria Voluntari și consilier parlamentar al senatoarei Gabriela Firea, prefect de Bucureșt în timpul protestelor din 10 august 2018.
  •  A fost destituită și recuperată de Gabriela Firea pe un post de consilier la Primăria Municipiului București, post pe care îl ocupă și astăzi.
  • Este colegă cu Florentin Pandele în Dosarul Flota, în care au fost inculpaţi amândoi. Speranţa Cliseru era director comercial în Petromin, iar Florin Pandele era membru în AGA din partea Fondului Proprietăţii de Stat.

2. Mihai Daniel Rășică

  • Mihai Daniel Rășică este directorul Poliției Locale București și vine din Poliția Locală Voluntari.
  • Este și președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi Poduri și Pasaje.
  • Rășică a mai fost prefect de Ilfov.

3. Ștefan Vasîi

  • A fost director la Apă-Canal și directorul unei companii din Voluntari.
  • Nu a fost prezentat în dosarul său de angajare diploma de bacalaureat.
  • Este cumătru cu Nicu Gheară.
  • A fost înlocuit din funcție după dosarul mașinilor de zăpadă.
  • Este cercetat pentru că a semnat actele pentru cumpărarea a 12 utilaje de topit zăpada, utilaje cumpărate de Poliția Locală, Grădina Zoologică, Centrul Cultural ARCUB, direcții sau servicii ale Primăriei Capitalei fără atribuții în salubritate.

4. Alina Tarcevshi

  • Este nașa cuplului Pandele Firea și șefa de cabinet a primarului Gabriela Firea.
  • A fost instalată ca director al Direcției Statistici și Strategii din PMB.
  • A mai fost preşedintele unei companii municipale din Voluntari şi a fost directorul unei direcţii din Primăria Voluntari. Angelica Cobzaru, sora mai mică a fost angajată în Primăria Voluntari.

5. Vica Nela Vranceanu

  • Este sora cea mare a Gabrielei Firea.
  • Ea este director executiv la Primăria Voluntari, în direcția Protecția Copilului, începând din 2018, după ce anterior fusese angajată în această instituție ca inspector principal.
  • A fost președinte al CA al Green City Voluntari SA, după ce anterior a fost angajată în Tudor-Imob SRL (firma Gabrielei Firea), Euro Apavol SA și Direcția Asistență Socio-Medicală Voluntari.

Citește și:

Mai mulţi parlamentari PSD au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan pentru comiterea unor fapte de şantaj, trafic de influenţă şi luare de mită

 

 

Articolul precedentCare sunt cele două regiuni din România care vor putea accesa cele mai multe fonduri pentru tranziția spre „energie verde”
Articolul următorActrița Alina Șerban, premiată la Berlin ca „cea mai bună actriță” pentru rolul din pelicula „Gipsy Queen”