Nicuşor Dan: Programul de testare e inutil / De ce stă Firea mai bine în sondaje

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei susţine că programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureştenilor e doar un exerciţiu de PR. Fondatorul USR a precizat că discută des cu liberalii, însă cu liderii Alianţei USR-PLUS nu a mai vorbit de mult timp.

”E inutil ce face Firea. Un lucru util pe care putea să-l facă era să-şi testeze angajaţii, dar nu a făcut asta. Sunt două teste: unul pe anticorpi, care ar fi corect. Însă testele dau erori mari. Testul ăsta se suprapune cu ce vrea să facă ministerul cu teste mai bune.”, a declarat Nicusor Dan într-un interviu pentru Adevărul.

De ce stă Firea mai bine în sondaje

Nicușor Dan pune decalajul mare dintre el și Gabriela Firea pe seama modului în care se fac aceste sondaje: ”Au fost multe sondaje, cu rezultate apropiate unele de altele. Un singur sondaj dintre ele a pus întrebarea candidatul dreptei versus Firea. Erau cam 60% la 40% procentele. În condiţiile de candidat unic al dreptei, cred că am prima şansă. Această expunere pare să îi fie adus câteva procente Gabrielei Firea. O să vedem ce spun sondajele pe care le facem începând cu zilele acestea.”, a declarat Dan la Adevărul.

Șicanat de viceprimarul Bădulescu la prima conferință

După ce a fost împiedicat vineri de viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu să discute cu presa pe trotuar, în Prelungirea Ghencea, social-democratul vorbind permanent peste el și contrazicându-l de fiecare dată când candidatul susținut de forțele de dreapta o critica pe primărița orașului, Gabriela Firea, Nicușor Dan spune că este surprins și dezgustat de modul în care întelege primarul Gabriela Firea să-și conducă campania și spune că nu se va lăsa intimidat.

”Gabriela Firea a demonstrat astăzi, din nou, că este un reprezentant tipic al PSD – agresiv, arogant și laș. Gabriela Firea datorează scuze bucureștenilor pentru că a încercat să transforme în circ o evaluare civilizată și argumentată. În același timp, vreau să-i transmit foarte clar primarului PSD Gabriela Firea că nu mă las intimidat de subordonații politici pe care îi mobilizează contra mea. Sunt convins că am alături de mine marea majoritate a bucureștenilor, care condamnă cu certitudine acest mod de a face politică – violent, jignitor și dezinteresat în raport cu problemele reale ale Capitalei.”, spune Nicușor Dan.

sursa: Fotografie proprie

Candidatul unic al dreptei mai spune că Firea încearcă prin aceste metode să evite o dezbatere reală despre bilanțul său la conducerea Capitalei.

”Tot bruiajul Gabrielei Firea nu va reuși însă să acopere bilanțul negativ al celor 4 ani în care PSD a condus Bucureștiul. Cu primarul PSD Gabriela Firea, RADET a intrat în faliment, poluarea a atins cote alarmante (pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiție a UE), traficul s-a înrăutățit, companiile municipale au făcut un dezmăț pe bani publici, fondurile europene pentru proiecte esențiale au rămas accesate.”, spune Dan.

Articolul precedentAu început lucrările pentru extinderea liceului românesc de la Comrat
Articolul următorFC Barcelona redeschide facilitățile din jurul stadionului