Negocierile pentru guvernare au eșuat din nou / Fiecare formațiune va merge propria variantă de premier

După ce ieri, după aproximativ 7 ore, echipele de negociere PNL, USR PLUS și UDMR reunite la Vila Lac au suspendat activitatea, astăzi, negocierile au fost întrerupte din nou. Motivul este același: USR-PLUS și PNL nu pot să se pună de acord asupra funcției de prim-ministru și a celei de președinte al Camerei Deputaților. 

PNL ar avea deja promisă funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban, dar nu ar vrea să cedeze nici funcția de prim-ministru.

În același timp, USR-PLUS ar dori una dintre aceste funcții, propus fiind Dacian Cioloș pentru prim-ministru și Dan Barna pentru președinția Camerei Deputaților.

Se pare că nici astăzi echipele de negociere nu au ajuns la vreun consens, așa că Ludovic Orban a venit cu propunerea ca negocierile să se suspende din nou.

Ca urmare, fiecare formațiune va merge mâine la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis cu propria propunere de premier.

Pe de altă parte, cele trei formațiuni ar fi ajuns la un acord să nu susțină traseismul politic. Inițiativa ar fi venit de la UDMR și a fost susținută de USR PLUS și acceptată de PNL, potrivit Digi24

Articolul precedentCum vor petrece europenii Crăciunul și Anul nou / Restricțiile în Franța, Belgia, Italia și nu numai
Articolul următorGermania impune restricții mai dure pentru combaterea pandemiei / Doar magazinele esențiale vor mai fi deschise, în timp ce școlile se închid