Marcel Ciolacu, către Guvern: Cât mai aveți de gând să vă bateți joc de copiii țării?

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat luni Guvernul Orban pentru că refuză să dubleze alocațiile copiilor. Ciolacu a avut o reacție pe Facebook, unde i-a numit pe cei din Executiv „guvernanți fără scrupule”.

„Inconștienților! Guvernanți fără scrupule, care treceți cu tancul peste lege și Constituție! Cât mai aveți de gând să vă bateți joc de copiii țării?! Tot PSD e de vină că Ministerul Justiției și Consiliul Legislativ v-au spus clar că ați dat o ordonanță vădit neconstituțională prin care anulați practic dublarea alocațiilor copiilor?!”, a scris Ciolacu.

Politicianul acuză Guvernul PNL că dă ordonanțe neconstituționale, iar apoi amenință cu tăierea alocațiilor dacă Parlamentul nu le votează.

„Ăștia sunteți! PSD nu se dă niciun milimetru înapoi. Vom continua să punem presiune pe acest guvern eșuat pentru ca legile votate de Parlament și promulgate de președintele Iohannis să fie puse în practică”, a mai scris liderul PSD în postare.

Marcel Ciolacu subliniază că guvernul „de cinici trebuie să înțeleagă că dublarea alocațiilor nu e un moft, ci o necesitate. Că nu poți să dublezi cu 20%”. În final, amintește românilor că „bani sunt, dar doar pentru furturile acestui Guvern de hoți și incompetenți!”.

Potrivit Ordonanței de urgență privind creșterea alocației pentru copii, publicată vineri în Monitorul Oficial, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilități, vor primi 369 de lei.

Până la finalul anului 2022, alocațiile vor ajunge la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap, respectiv 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani.

Articolul precedentFostul rege al Spaniei, Juan Carlos, în exil în Republica Dominicană
Articolul următorApar imagini care arată detalii noi despre arestarea fatală a lui George Floyd