Marcel Ciolacu: PSD nu va vota prelungirea stării de alertă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că partidul din care face parte nu va vota prelungirea stării de alertă: „Exclus ca PSD să voteze prelungirea stării de alertă în forma aceasta”. 

Ciolacu susține că colegii săi de partid au venit cu câteva propuneri clare: în cererea de încuviințare a stării de alertă să se stipuleze redeschiderea spitalelor de boli cronice, cele suport COVID-19, dar și exclus achizițiilor publice fără licitație și angajărilor fără concurs prealabil.

Liderul susține și că PSD este de acord cu purtarea măștilor de protecție în spațiile închise, păstrarea măsurilor de distanțare socială și limitarea numărului de persoane care se pot afla în același timp într-un spațiu public.

Ciolacu a mai declarat: „Legea trebuie respectata chiar dacă cazurile cresc, cererea de prelungire a stării de alertă trebuie însoțită de o fundamentare solidă.” El susține că suntem la 4 zile de încheierea stării de alerta și nu există încă un proiect serios.

Liderul PSD confirmă faptul că partidul din care face parte a pregătit și o lege distinctă, dacă Guvernul nu vine cu fundamentarea în timp util. Luni se va lua și o decizie finală în privința duratei stării de alertă care ar putea fi instituită. Ciolacu spune că colegii lui de partid au propus 15 zile ca durată.

În final, Ciolacu a ținut să precizeze că este inacceptabil faptul că nu există un dialog în Guvern și Parlament.

 

Articolul precedentCompania care deține Zara anunță închiderea a 1.200 de magazine din Asia și Europa
Articolul următorVIDEO Furtună puternică în municipiul Zalău / Majoritatea străzilor sunt inundate