Klaus Iohannis: Va trebui să depășită mentalitatea că este suficient să construim câteva diguri / O parte din fondurile europene din următorul exercițiu bugetar se vor îndrepta spre combaterea schimbărilor climatice

Președintele Klaus Iohannis a susține miercuri, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Președintele și-a îndreptat declarația spre consecințele devastatoare ale inundațiilor din acest an în țara noastră.

„Ne confruntăm cu inundații severe, pe fondul unei crize sanitare COVID-19”, a debutat Iohannis. Acesta a adăugat că consecințele vor fi pe termen lung.

Președintele a transmis un mesaj de solidaritate pentru familiile afectate de inundații, „Autoritățiile lucrează pentru a salva situația”, a adăugat acesta.

„Este tragic că fenomenele s-au soldat cu decese. Pe acestă cale vreau să transmit  condoleanțe familiilor afectate”, a spus Iohannis.

Președintele susține că trebuie gestionate mai bine aceste fenomene. Ele apar în urma schimbărilor climatice care nu sunt luate în seamă.

„Luna iunie, cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani”, susține președintele.

Așa că, „va trebui să depășită mentalitatea că este suficient să construim câtea diguri”.

Trebuie întreprinse campanii de împădurire și menținerea a fondului forestier, a continuat Iohannis.

O parte din fondurile europene din următorul exercițiu bugetar se vor îndrepta spre combaterea schimbărilor climatice: Prin intermediul programului Green Deal, vom aloca mai mulți bani.

Klaus Iohannis a finalizat prin a spune că este obligatorie acum o schimbare de mentalitate: „În același timp, fac un apel către cetățeni să rămână vigilenți”.

 

Articolul precedentRusia își schimbă Constituția. Care sunt noile prevederi și unde vor putea cetățenii ruși să le voteze în România
Articolul următorCreatorii „Stăpânul Inelelor” caută actori cu arsuri alte trăsături ciudate pentru a fi folosiți într-un nou show TV