Klaus Iohannis despre racolările din PSD spre PNL: Sunt împotriva traseismului politic dar nu pot lua nicio decizie

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la finalul ședinței cu liderii europeni pe tema problemelor din Belarus. Președintele României a răspuns la o serie de întrebări, printre care și una despre racolările PNL din PSD desfășurate în ultima perioadă. 

Formularea întrebării pusă de un jurnalist l-a enervat pe președinte, jurnalistul susținând că Iohannis „a girat racolările din PSD spre PNL”.

Șeful statului a replicat: „Puteți repeta acea întrebare cu giroscopul?”

După repetarea finalului întrebării, președintele a declarat că el nu a girat aceste racolări, ba dimpotrivă, „m-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic”.

Mai mult, șeful statului consideră că „acei primari și consilieri care au trecut de la un partid la altul, nu trebuie să-mi explice mie nimic”, ci trebuie să explice electoratului respectiv decizia luată.

Iohannis a ținut „să-l mai înțepe” pe jurnalist: „Formulare corectă (a întrebării) care se constituie într-o supoziție eronată”.

Un alt jurnalist a reaprins discuția întrebând: „Ați avut vreo discuție în acest sens (cu privire la racolări) cu Ludovic Orban?”

Klaus Iohannis a răspuns la fel, arătându-se împotriva traseismului politic.

El a conchis cu privire la acest subiect: „Eu nu sunt în niciun partid, deci nu pot să iau concret nicio decizie, dar sunt împotriva trecerii dintr-un partid în altul din motive electoraliste”.

 

spune că nu-și permite să comenteze despre cursa la Primăria Capitalei

Articolul precedentAleksandr Lukaşenko cere zdrobirea protestelor și întărirea frontierelor
Articolul următorNoi reguli anti-COVID pentru destinațiile grecești Mykonos și Halkidiki