Iohannis, despre moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD

Moțiunea de cenzură anunțatp de PSD este „populistă” și fără nici un rost” în opinia președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a mai afirmat că PSD face un joc populist pentru a mai strânge câteva voturi. Declarațiile sale vin în contextul în care președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune moțiunea de cenzură pe 17 august.

„Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem acest guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până când se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înţeles că cineva trebuia să guverneze şi, din fericire, este un guvern responsabil, după scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moţiuni de cenzură, trebuie, nu trebuie. După părerea mea, nu trebuie, este o măsură strict populistă, electoralistă, fără niciun rost. Mai sunt puţine luni până la alegeri. Pentru ce să depui moţiune de cenzură? Doar aşa, să arăţi că, în continuare, te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil de asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza, se opune unui guvern care pregăteşte alegerile”, a spus Iohannis, la o conferinţă de presă.

Preşedintele a spus că nu îşi doreşte să treacă această moţiune de cenzură.

„Vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu trece. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”, a adăugat şeful statului.

Chiar dacă moțiunea va trece, Iohannis a garantat că nu vom avea un guvern PSD.

„În ce priveşte coaliţii post-moţiune, haideţi, mai întâi, să vedem moţiunea, pe urmă să vedem votul pe moţiune, pe urmă să facem consultări şi cu certitudine nu vom avea guvern PSD”, a spus şeful statului.

 

Articolul precedentIohannis, după ce a primit date greșite de la Ministerul Sănătății: Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului
Articolul următorKlaus Iohannis- reacție dupa redeschiderea dosarului 10 august