Iohannis, după ce a primit date greșite de la Ministerul Sănătății: Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului

Președintele Klaus Iohannis îi iartă pe angajații Ministerului Sănătății care i-au transmis informații greșite cu privire la începerea școlii. Șeful statului a afirmat că a fost „o simplă greșeală de comunicare” între Ministerul Sănătății și Administrația Prezidențială.

„În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să comunice anumite date puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții”, a declarat șeful statului.

Iohannis a vorbit într-o conferință de presă despre criteriile celor trei scenarii care vizează începerea școlilor în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății. Este vorba de o eroare la formula de calcul ce va stabili scenariul „verde”, „galben”, sau „roșu” pentru fiecare școală. Președintele a făcut referire la „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile”. Administrația Prezidențială a revenit ulterior cu lămuriri și a precizat că informația corectă este următoarea: „criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

Ulterior, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că datele stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii în care se va putea merge la școală după 14 septembrie i-au fost transmise greșit președintelui.

Articolul precedentIohannis despre interlopi: Nu trebuie să ne așteptăm să se rezolve peste noapte
Articolul următorIohannis, despre moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD