Eliminarea pensiilor speciale şi a taxelor pe salariul minim – angajamente pe baza cărora USR va negocia intrarea la guvernare

Uniunea Salvaţi România a prezentat, vineri, o serie de „angajamente de reformă”, acestea reprezentând baza „pe care USR va negocia intrarea la guvernare”, printre ele numărându-se: eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim, flexi-munca sau introducerea prevederii „Fără Penali în funcţii publice” în Constituţie, relatează Agerpres .

Cele 24 de capitole ale programului USR mai vizează: reducerea birocraţiei, stimularea antreprenoriatului, un plan de investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, stimularea investiţiilor pentru o energie curată, acces la educaţie pentru toţi copiii, implementarea marilor proiecte de infrastructură, sănătate, turism, înfiinţarea unei DNA pentru păduri.

În cadrul unei conferinţe de presă transmise online, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că această viziune va fi supusă dezbaterilor în perioada următoare.

„Vorbim de o alternativă, o alternativă serioasă, şi de bucăţi de plan şi de strategie de care România are atâta nevoie. Pentru că dincolo supravieţuirea de zi cu zi, dincolo de măşti, apare întrebarea legitimă – şi a mediului de afaceri, şi a fiecărui angajat, fie că e din sectorul public, fie că e din sectorul privat: unde mergem mai departe, cum arată România după criza COVID. Coabităm cu virusul, va mai dura nişte săptămâni, nişte luni de zile, dar parcă ne-am săturat cu toţii de autostrăzi pe hârtie, de spitale care se construiesc la televizor, dar în realitate nicio cupă de excavator nu se mişcă nicăieri în ţară. Venim astăzi cu nişte angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune electorală. E, cumva, o bucată de garanţie dintr-un contract”, a spus liderul USR.

Articolul precedentVaccinul împotriva coronavirusului: studiul pe maimuțele macac oferă speranță
Articolul următorVIDEO Orban: Industria auto realizează peste 11% din PIB și din exporturi