Dan Barna, despre protestul din 10 august: Un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta

„Justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”, a declarat președintele USR, Dan Barna, în contextul împlinirii a doi ani de la protestul din 10 august din Piața Victoriei.

„Azi, doi ani mai târziu, încă nu știm adevărul despre intervenția din acea zi. Deși sunt sute de plângeri ale victimelor și mii de minute de filmare care documentează intervenția în forță a autorităților, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranța că acea zi va fi uitată. Nu uităm. Iar justiția română trebuie să știe că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”, a scris Barna pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR a averizat că regimul Dragnea va continua să existe, atâta timp cât cei care l-au sprijinit sunt parte din stat, și doar adevărul poate marca ruperea definitivă de fosta guvernare.

„Am văzut atunci mai multe lucruri. Primul dintre ele este fantastica mobilizare a românilor din diaspora și din țară în fața unui regim autoritarist a cărui unic scop era acumularea puterii și jefuirea resurselor țării. Apoi am văzut cum Liviu Dragnea și complicii săi nu au ezitat să folosească cinic și cu intenție violența împotriva cetățenilor pașnici. Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit și acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat. Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare”, a mai scris Dan Barna.

Curtea de Apel Bucureşti va dezbate luni cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul „10 august”, după doi ani de la protestul reprimat brutal de către forțele de ordine.

Articolul precedentProtest al comunității Declic pentru a marca 2 ani de la protestul 10 august: Plimbă un elefant roz prin București
Articolul următorBilanțul zilnic coronavirus în România scade la sub 1.000 de noi infectați / 6.607 teste / Numărul de pacienți de la ATI rămâne ridicat