Contracandidata președintelui Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, a fugit în Lituania după eșecul din alegeri

Ministrul de Interne al Lituaniei a anunțat astăzi prin intermediul Twitter că, contracandidata președintelui Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, a ajuns în țara sa. Fosta candidată la președinția Belarusului ar fi fost, de fapt, câștigătoarea alegerilor. 

Linas Linkevicius, Ministrul de Interne al Lituaniei, a postat pe Twitter mesajul: „Svetlana Tihanovskaia a ajuns în Lituania și este în siguranță acum”.

Atât duminică seară, după anunțarea rezultatelor, cât și ieri, susținătorii opoziției au ieșit pe străzi după ce Aleksandr Lukașenko, președinte de 25 de ani în Belarus, a câștigat un nou mandat. Opozanții consideră că alegerile au fost fraudate, Lukașenko obținând 80% din voturi.

La un moment dat, un camion a intrat în plin în mai mulți protestatari, iar o persoană se pare că și-a pierdut viața.

Totuși, Svetlana Tihanovskaia a declarat că alegerile sunt o victorie, având în vedere că susținătorii ei și comunitatea a arătat că nu le mai este frică de actuala conducere.

Svetlana Tihanovskaia este profesoară de engleză și a decis să candideze după ce soțul ei a fost arestat.

Articolul precedentJurnalul unui pacient cu COVID: „Am pierdut 5.5 kg” / Puneam sare pe cartofii prăjiți și nimic” / „Fiecare respirație îmi crea disconfort”
Articolul următorLiviu Pop, fost Ministru al Educației, declară la RFI: PNL creează haos / Școala trebuie să înceapă de la premisa că toți elevii sunt în clase