Ciolacu, după ce PNL și PSD au anunțat că vor contesta la CCR numirea lui Iordache: Nu mai bine nu-l votau?

Nu a fost nici o negociere între PSD și USR sau PNL pentru numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ- spune liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. „Nu mai bine nu-l votau?” a răspuns el după ce a fost întrebat ce părere are de faptul că PNL și USR au anunțat că vor contesta la CCR numirea acestuia.

Reporter: Atât liberalii, cât și cei de la USR au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

Marcel Ciolacu: Păi nu mai bine nu-l votau? Decât să-l conteste? E dreptul lor constituțional și mă bucur că fac acest lucru. Eu știu că grupul Partidului Național Liberal are peste 100 de membri. Știți și dumneavoastră același lucru. Iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi.

Reporter: Credeți că și de la PNL și de la USR au fost voturi pentru Florin Iordache?

Marcel Ciolacu: Eu nu știu, fiindcă a fost un vot secret și nici n-am fost la parlament în ziua respectivă. Din câte știu grupul Partidului Național Liberal are peste 100 de membri, atât la Cameră cât și la Senat, iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi. S-a întâmplat ceva.

Reporter: Din ce știți dumneavoastră, a exista vreo negociere cu PNL sau cu USR pentru voturi pentru Florin Iordache?

Marcel Ciolacu: Nu. Nu a existat această negociere.

Scandalul între PNL și USR a pornit după ce Florin Iordache a fost votat de parlamentari în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Cele două formațiuni s-au acuzat reciproc de blat cu PSD și au anunțat că vor contesta la CCR numirea lui Iordache. Contracandidatul său, propus de PNL, Augustin Zegrean, a obținut doar 41 de voturi.

 Mandatul președintelui Consiliului Legislativ este pe viață. Acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție. Potrivit declarației de avere a fostului președinte, Dragoș Iliescu, care a demisionat în urmă cu câteva zile, șeful Consiliului Legislativ este remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Conferință de presă susținută de președintele #PSD Marcel Ciolacu, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Articolul precedent2 militari români au fost răniți în Afganistan în timpul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat
Articolul următorPeste jumătate dintre IMM-urile din Europa se tem că vor da faliment în următorul an