Ce spune Claudiu Năsui despre colaboratoarea Securității pe care o dorește șefă la minister: Mi-a fost recomandată

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, nu dă înapoi în privința numirii într-o funcție de conducere din minister pe Claudia Florina Prisecaru, în ciuda faptului că aceasta are o decizie de colaborare cu Securitatea, pronunțată de Curtea de Apel București.

”Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a declarat Claudiu Năsui, la Digi 24.

Năsui admite că știa despre decizia încă nedefinitivă a instanței în cazul Claudiei Prisecaru.

”Și?”, s spus Năsui, la insistențele moderatorului.

Despre Claudia Florina Prisecaru, HotNews.ro scria în urmă cu un an că este fostă colaboratoare a Securității în perioada comunistă (conform unei decizii a Curții de apel București, care nu e definitivă). De asemenea, a fost o apropiată a fostul ministru Teodorovici.
Publicația Newsweek scria în mai 2019 că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituției, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit.
Ea a lucrat în Ministerul Finanțelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceeași instituție, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari. În perioada 2000 – 2014 a fost șef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona “Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”. Din martie 2018 a ocupat poziția de secretar general adjunct, pana în noiembrie 2019, iar apoi la Direcția generală de servicii interne și achiziții publice.
Articolul precedentSorin Cîmpeanu, despre cămașa folosită la vaccinare: Este folosită de insulino-dependenți
Articolul următorCOVID-19: Aplidin, medicamentul salvator? De 100 de ori mai eficient decât Remdesivir