Craiova, lovitură pentru Olguța Vasilescu: USR – PLUS vrea să facă majoritate cu PNL în Consiliul Local
Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS, filiala Dolj, doresc să formeze majoritatea în Consiliul Local Craiova împreună cu PNL, iar cele două formaţiuni să aibă câte un viceprimar.
„Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL şi am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianţă împreună cu PNL. Alianţa USR-PLUS îşi propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu”, a declarat, marţi, preşedintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, citat de HotNews.ro
La rândul său, preşedintele USR Dolj, deputatul Adrian Prisnel, a afirmat că faptul că USR-PLUS va avea majoritate în CL Craiova, cu PNL, este o victorie, dar aceasta este sub aşteptărilor lor.
Lia Olguța Vasilescu (PSD) a câștigat în mod clar alegerile pentru primăria Craiovei, dar miza este imensă în situația în care nu s-ar putea baza pe un Consiliu local care să o ajute să își treacă proiectele.
După alegerile de duminică, din cele 27 de mandate de consilieri locali în CL Craiova, PSD a obţinut 10 mandate, PNL – 9 mandate, Alianţa USR-PLUS – 5 mandate şi PER – 3 mandate.
Articolul precedentScandalul de fraudă de la Sectorul 1 continuă / Mai multe buletine de vot decât oameni prezenți
Articolul următorPoliția a sigilat sediul neoficial de campanie al lui Dan Tudorache: Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local, au fost găsite 473 de procese-verbale