Aleksandr Lukașenko: ”Va fi baie de sânge în Belarus” / „Ce a fost în Ucraina, plimbare în parc”

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului avertizează că va avea loc o baie de sânge, în cazul în care opoziția din Belarus obține puterea. El susține că, dacă vor obține puterea, aceștia „vor ucide oamenii și copiii acestora”, potrivit Digi24.

„Știu că dacă ei (opoziția) vin la putere, vor distruge tot, vor începe să ucidă oameni și copiii acestora. Aceasta nu va fi lustrație, așa cum spun unii. Va fi o baie de sânge. Ce s-a întâmplat în Ucraina va părea o plimbare în parc”, a declarat președintele Belarusului.

Aleksandr Lukașenko: „Vreau să protejez ce am creat timp de 25 de ani, un sfert de secol, cu mâinile noastre. Am ridicat țara din ruine, din cenușă, mii și milioane de oameni mă susțin”.

Lukaşenko a evocat și ideea unui referendum constituţional pentru a calma mişcarea care îl contestă de aproape o lună. Cu toate acestea, el nu a făcut alte precizări privind modalităţile de desfăşurare, calendarul sau conţinutul consultării populare.

Scrutinul din 9 august, în urma căruia Lukașenko a fost reales președinte a declanşat un val uriaș de contestare împotriva liderului autoritar, aflat la putere de aproape 25 de ani. O serie de manifestații ce au depășit 100.000 de oameni zilnic în capitala Minsk a zguduit țara din temelii.

Autorităţile belaruse au respins dialogul cu opoziţia şi au arestat numeroşi politicieni, grevişti şi jurnalişti. 

Articolul precedentSUA: Bărbat de culoare ucis de poliția din Washington
Articolul următorOfițer medical de top din Canada: Purtați măști în timp ce faceți sex și evitați săruturile