Alegeri locale 2020: Iohannis a promulgat legea, astfel că vom avea alegeri pe 27 septembrie

Președintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora.

O prevedere importantă din lege arată că membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegatii acreditati, operatorii de calculator, personalul de paza §i alegatorii pot primi, in mod gratuit, materiale de protectie sanitara, in conditiile stabilite prin hotararea Guvemului privind masurile tehnice necesare bunei organize! si deslasurari a alegerilor locale, prevazute la art.2 alin.(2) din Legea nr.84/2020, in vederea prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Art.13.- (1) La alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020, prin derogare de la prevederile art.25 alin.(l) si (2) din Legea nr.334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contributiile  partidelor politice pentru campaiiia electorala prevazute la art.30 din Legea nr.334/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pot proveni si din sursa de fmantare prevazuta la art.3 alin.(l) lit.d) din Legea nr.334/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Concret, art. 13 alin. (1) permite partidelor sa cheltuiască in campania electorală si banii primiti din subvenția de la bugetul de stat, lucru interzis până acum. Acest amendament a fost propus de PSD și adoptat ulterior.

De ce vrea Alianţa USR PLUS două zile de vot la alegerile locale

Articolul precedentBilanț coronavirus: 777 de cazuri noi, 19 decese și 261 de oameni la ATI
Articolul următorMoțiune de cenzură depusă în Parlamentul de la Chișinău