Alegeri în Franța: Partidul verde și aliații de dreapta par a fi câștigătorii / Guvernul s-ar putea reorganiza

În cadrul alegerilor municipale din Franța, Partidul verzilor și aliații săi de dreapta și-au consolidat poziția. Aceștia au câștigat alegerile din Lyon, Strasbourg și Besançon, potrivit BBC

En Marche!, partidul președintelui francez Emmanuel Macron, nu a reușit să câștige alegerile în niciun oraș mare. Partidul lui Macron este cunoscut pentru lipsa de suport local.

Prima rundă a alegerilor s-a desfășurat cu două zile înainte ca autoritățile franceze să impună carantina din cauza noului coronavirus, în martie. Acestă a doua rundă a alegerilor municipale a fost programată pentru ultimul weekend din iunie, lucru care s-a și întâmplat.

În prima rundă, verzii au fost marii câștigători, lucru care s-a confirmat și în această rundă.

În Paris, partidul primarului Anne Hidalgo, care nu mai există la nivel național, a câștigat detașat. În Lille, socialista Martine Aubry, a câștigat la distanță mică față de contracandidați.

Édouard Philippe, prim-ministrul Franței și mâna dreaptă a lui Macron, a fost ales în orașul portuar Le Havre. Este o situație rară pentru En Marche!, cel puțin în aceste alegeri.

Alegerea lui Édouard Philippe ar putea înseamna o reorganizare a cabinetului francez, deși constituția îi permite prim-ministrului să desemneze pe cineva pentru a fi primar, în timp ce el își păstrează funcția în cadrul guvernului.

Articolul precedentCentrul Infotrafic: Mai multe drumuri din țară sunt blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile
Articolul următorActivitățile care mențin mintea sănătoasă