CALENDARUL ZILEI DE 9 MAI

CALENDARUL ZILEI DE 9 MAI
La 9 Mai 1837, se naște inginerul german Adam Opel, fondatorul companiei constructoare de automobile Opel. Inițial compania a produs mașini de cusut, după care s-a reorientat către construcția și producția de biciclete. Adam Opel s-a stins din viață înainte ca firma fondată de el să treacă la producția de automobile.
În anul 1877, Mihail Kogălniceanu proclamă independența României în fața Adunării Deputaților. Moțiunea a fost aprobată în unanimitate în ședința de seară a Senatului. Astfel țara noastră a devenit stat independent.
La 9 Mai 1960, SUA devine primul stat din lume care legalizează pilula contraceptivă.
În 1979, Nadia Comăneci câștigă, pentru a treia oară consecutiv, titlul european absolut și intră în posesia trofeului, la cea de-a XII-a ediție a Campionatului european de gimnastică de la Copenhaga. Vorbim despre o performanță unică în istoria competiției.
Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Senatul Statelor Unite ale Americii dă undă verde aderării României la Alianța Nord–Atlantică, în anul 1994.
Și în 2003, are loc o premieră mondială medicală la Clinica de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Un bărbat a fost operat concomitent în partea stângă și în partea dreaptă a corpului, folosindu-se o singură cale de acces. Cei doi medici care au realizat operația sunt profesorul Mihai Lucan și profesorul Ralph Senner, însoțit de robotul Aesop.

Articolul precedentAutobuz alimentat cu hidrogen este testat cu pasageri
Articolul următorClasament al celor mai performante universități din România