Calendarul zilei 3 aprilie

CALENDARUL ZILEI DE 3 APRILIE
Astăzi se împlinesc 174 de ani de la „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în Corp de jandarmi”, din anul 1850. Acest moment reprezintă înființarea Jandarmeriei Române.
În 1924, se naște actorul american Marlon Brando, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX.
La 3 Aprilie 1933, o expediție britanică efectuează primul zbor peste muntele Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ.
În anul 1961, se naște un alt actor american, Eddie Murphy. Acesta se află pe locul cinci al actorilor cu cele mai mari încasări din istorie și pe locul 10 în lista celor mai mari comici din toate timpurile.
În 2007, un tren de mare viteză TGV transformat, atinge aproape 575 km/h pe ruta Strasbourg-Paris, stabilind un nou record de viteză pentru vehiculele feroviare cu roți, record deținut anterior tot de un tren TGV.
Un an mai târziu, în 2008, avem o altă premieră. ATV-ul „Jules Verne” lansat de Agenția Spațială Europeană efectuează pentru prima dată, cu succes, o manevră complet automată de întâlnire și de andocare la Stația Spațială Internațională.

Articolul precedentPRIMUL muzeu de GAMING din România & Simona Halep obține a doua „Lingură de lemn”
Articolul următorSens National