Calendarul zilei 2 aprilie

CALENDARUL ZILEI DE 2 APRILIE
”Mica sirenă”, ”Degețica”, ”Rățușca cea urâtă”, ”Fetița cu chibrituri” sunt numai câteva dintre minunatele povești scrise de Hans Christian Andersen. Celebrul scriitor vine pe lume la 2 Aprilie 1805. În portul din Copenhaga există o statuie a micii sirene, plasată în memoria lui, iar ziua de 2 aprilie, este celebrată drept Ziua Internațională a Cărții pentru Copii.
În 1867, Mihai Eminescu publică poemul Ce doresc eu ție, dulce Românie.
La 2 Aprilie 1915, se naște cântărețul și compozitorul Gică Petrescu. De-a lungul a peste șapte decenii de activitate și-a constituit un repertoriu muzical remarcabil, un adevărat record de peste 1500 de melodii cântate.
În anul 1978, se difuzează, în Statele Unite, primul episod din serialul Dallas, care devine cel mai de succes serial de televiziune al anilor ’80. Va fi difuzat timp de 13 ani.
Vă mai amintiți de filmul românesc ”Veronica”? În 1968, se naște actrița Manuela Hărăbor, cea care a debutat cu rolul micuței Veronica, la vârsta de numai 4 ani.
Și pe 2 Aprilie 2008, începe la București summit-ul NATO din anul respectiv. Evenimentul care a durat 3 zile s-a desfășurat la Palatul Parlamentului și a reunit aproape 3.000 de oficiali din 49 de țări.

Articolul precedentO pădure nouă va răsări în anii următori la marginea orașului Curtea de Argeș
Articolul următorLacul Morii după REABILITARE