Calendarul zilei 19 aprilie

CALENDARUL ZILEI DE 19 APRILIE
Acum 170 de ani, pe 19 aprilie1854 se naște inginerul Anghel Saligny, unul dintre întemeietorii ingineriei românești. Sprijinindu-se pe invenții proprii, construiește, pentru prima oară în lume, silozuri din beton armat la Brăila și Galați. Sistemul de poduri de la Cernavodă poartă tot semnătura lui Anghel Saligny. În construcția lor s-a folosit oțelul moale, în premieră mondială pentru astfel de lucrări.
În anul 1947, se naște muzicianul Nicu Covaci, lider și fondator al trupei Phoenix. Poate nu știați, dar Nicu Covaci s-a ocupat, pe lângă muzică, cu pictura și sculptura. El a lansat cartea ”Nicolae Covaci – Pictor”, în care a prezentat peste 100 de fotografii cu lucrările sale, însoțite de 12 coduri QR. Vorbim iată despre primul smart-book din domeniul artelor plastice, publicat în România și, probabil, în lume.
La 19 aprilie 1971, se lansează prima stație spațială, Salyut 1. După 123 de zile de utilizare, a ars la reintrarea în atmosfera Pământului.
În anul 2011, Fidel Castro demisionează din funcția de Prim secretar al Partidului Comunist din Cuba, după 45 de ani de deținere a titlului.
Și în 2021, elicopterul Ingenuity al NASA, efectuează primul zbor cu motor pe o altă planetă.

Articolul precedentHoroscop 19 aprilie
Articolul următorLucrările de la Piața OBOR încă NU sunt gata