Calendarul zilei 17 aprilie

CALENDARUL ZILEI DE 17 APRILIE
În anul 1937, ia naștere personajul de desene animate Daffy Duck care apare pentru prima dată în Porky’s Duck Hunt. Daffy a fost pe locul 14 în topul 50 cele mai bune personaje de desene animate realizat de TV Guide.
La 17 Aprilie 1954, Lucrețiu Pătrășcanu, unul dintre liderii PCR, profesor la Universitatea București și ministru al Justiției între 1944–1948 este executat în închisoarea Jilava, după un proces care a durat 6 ani. A fost cel mai lung proces al unui lider comunist, din istorie.
Astăzi se înplinesc 60 de ani de la lansarea automobilului Mustang, de compania Ford. Vehiculul a avut, inițial 2 locuri, motorul montat pe mijloc și a fost o mașină de tip deschis. Prototipul numit T-5 a fost dezvoltat într-un timp record de doar 18 luni.
În 1974, vine pe lume faimoasa cântăreață britanică Victoria Beckham.
În 1998 se naște o altă cântăreață celebră. Este vorba despre Andra Gogan, care a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu fratele său, Răzvan Gogan, pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” (3 ore și 20 minute) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil”, 16 albume la număr.

Articolul precedentHoroscop 17 aprilie
Articolul următorCum ne pregătim pentru un DISCURS? – Alice Nicolae