Calendarul zilei 15 mai

CALENDARUL ZILEI DE 15 MAI
La 15 Mai 1796, medicul englez Edward Jenner administrează pentru prima oară în istorie vaccinul contra variolei.
În anul 1838, se naște celebrul pictor Nicolae Grigorescu, unul dintre fondatorii picturii moderne românești. A avut realizări impresionante atât în pictura religioasă cât și în alte stiluri artistice. Tablouri precum ”Păstorița”, ”Car cu boi”, ”Atacul de la Smârdan” sunt fără îndoială unele dintre cele mai de preț lucrări din istoria artei românești.
În 1861, se înființează, la București, prima școală românească de medicină veterinară.
La 15 mai 1928, sunt prezentate publicului două dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate. Mickey Mouse și Minnie Mouse apar pentru prima dată în filmului Plane Crazy de Walt Disney.
În 1960, URSS lansează Sputnik 4, ca un prototip pentru nava spațială Vostok, prima cu care oamenii vor zbura în spațiu.
Sculpturile lui Constantin Brâncuși au parte de un success remarcabil în 2017 și 2018, la New York, în cadrul unei case de licitații. Sculptura din bronz „Muza adormită” se vinde, cu suma record de 57,3 milioane de dolari, pe 15 Mai 2017. Exact un an mai târziu, „Tânăra fată sofisticată” primește 71 de milioane de dolari, doborând recordul anterior.

Articolul precedentHoroscop 15 mai
Articolul următorPeștera Stracoș este unică în lume