1. NASA ESTE CU OCHII PE ELEVII ROMÂNI
Elevii români impresionează NASA încă o dată, în cadrul unui concurs de știință și tehnologie, organizat de National Space Society.
La competiție au participat 5200 de echipe din 28 de țări. Primele două locuri au fost ocupate de echipa Colegiului Național Andrei Șaguna din Brașov, iar pe locul 4 s-au clasat cei de la Colegiul ”Cantemir Vodă” din București. Între echipele de români, pe locul 3, s-a situat un grup de elevi britanici.
Viitorii cercetători au prezentat lucrări de maxim 50 de pagini în care au dezvoltat proiecte de așezări spațiale originale.
Echipa din București urmează să prezinte proiectul în SUA, dar are nevoie de bani. A obținut numai o zecime din sumă de la Primăria Sectorului 2.

2. INSTAGRAM ÎNCEARCĂ SĂ COMBATĂ ȘANTAJUL SEXUAL
Este debandadă pe rețelele de socializare așa că Instagram vine cu soluții pentru a combate șantajul sexual de pe platformă.
Noi funcții vor fi testate în acest scop. Este vorba despre estomparea fotografiilor nud în mesajele directe. Totodată utilizatorii vor putea alege dacă vizualează sau nu aceste imagini și vor fi direcționați către sfaturi de siguranță.
Sistemul dotat cu inteligență artificială, va putea detecta fotografiile nud, dar și semnele că un utilizator ar putea comite șantaj sexual, moment în care îi va limita interacțiunea cu alte persoane.
În cazul minorilor, noua funcție s-ar putea activa automat.

3. SEBASTIAN STAN SE TRANSFORMĂ ÎN TÂNĂRUL DONALD TRUMP
Observați vreo asemănare fizică între Sebastian Stan și Donald Trump? Asemănarea va exista în noul film biografic ”The Apprentice”, selectat la Cannes. Actorul de origine română îl va intrepreta pe tânărul Donald Trump, înainte de faimă și putere.
Din prezentare aflăm că pelicula ”este o scufundare în subteranele imperiului american” și prezintă ascensiunea lui Trump la putere printr-o „înţelegere faustiană” cu influentul avocat de dreapta şi aranjor politic Roy Cohn.
Alături de Sebastian Stan, în rolurile principale vor fi Maria Bakalova și Martin Donovan care îi vor interpreta pe Ivanca și Fred Trump Sr.

4. TURNEUL DE TENIS ȚIRIAC OPEN 2024
Turneul de tenis Țiriac Open revine la București după 8 ani în care a fost organizat peste hotare. Fostul tenismen Ion Țiriac, a declarat că anul acesta este cel mai bun turneu ATP 250 pe care l-a avut vreodată România.
Marius Copil şi francezul Lucas Pouille au primit wild card-uri pentru calificări. Și actualul număr unu mondial, Novak Djokovic, a primit cu ani în urmă, un wild card pentru a juca la Bucureşti.
„Sunt foarte mândru să spun că un tânăr pe numele lui Djokovic nu avea suficienţi bani să se antreneze în Serbia. Şi se antrena de obicei în România. Iar prima oară ca să poate să joace la acest turneu am fost nevoiţi să îi dăm un wild card. A uitat asta, dar n-a uitat numele meu”, a spus Ion Țiriac.
Turneul de tenis Ţiriac Open se va desfăşura la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie.

5. CALENDARUL ZILEI DE 15 APRILIE
În anul 1452 se naște creatorul Mona Lisei, Leonardo da Vinci. De la artă la știință, a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Leonardo da Vinci este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii
La 15 Aprilie 1912, vasul de croazieră Titanic se scufundă în oceanul Atlantic, după coliziunea cu un iceberg. Două ore și 40 de minute a durat ca nava să fie înghițită de ape.
În 1918, Bojdeuca din Iași a lui Ion Creangă este declarată muzeu și devine astfel prima casă memorială din România.
În anul 1938, se naște celebra actriță Claudia Cardinale. Ceea ce mai puțini oameni știu este că în copilărie visa să devină exploratoare, iar în adolescență se gândea să se facă învățătoare. Soarta a avut, însă, alte planuri pentru ea. Într-o după-amiază, când ieșea de la liceu a fost abordată de un necunoscut, care i-a propus să joace într-un film documentar.
Și în 2019, un incendiu masiv cuprinde Catedrala Notre-Dame din Paris. Acoperișul și turla principală s-au prăbușit.

Articolul precedentParcul Bazilescu, BÂNTUIT?
Articolul următorCum ne poate INFLUENȚA Feng Shui viața? – Elena Ștefan | Matinal pe Roți