VIDEO Cel mai mare tronson de autostradă deschis anul acesta: Iernut – Chețani, parte din Autostrada Transilvaniei / Festivități ca pe vremuri

Circulaţia rutieră pe tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania, se deschide circulaţiei, astăzi la ora 14.00.

La deschiderea tronsonului va participa și preşedintele Klaus Iohannis, singurul președinte din istoria post-decembristă care participă la inaugurări de segmente de autostradă. Vor fi prezenți și premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lucrările au început în anul 2016, iar valoarea contractului este de 437,6 milioane de lei. După ce va fi deschis lotul Iernut-Cheţani, românii vor avea în total la dispoziție 873 de kilometri de autostradă.

Bode anunța la începutul lunii că cei 18 kilometri de autostradă vor fi deschiși circulației.„Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat”, spunea el, adăugând că în execuţie sunt 54 de kilometri de autostradă.

Pe cei 17,9 km de la Iernut la Chețani a lucrat asocierea Astaldi-Max Boegl, pe un contract început în 2016. Deși tronsonul se prefigura a fi gata în acest an, o problemă a apărut la nodul rutier de la Chețani, ce ar fi permis descărcarea traficului rutier. Nodul rutier este aferent tronsonului următor și a zăcut mult timp abandonat de către constructor.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 1.527 noi de noi infectări / 25.254 de teste / 48 decese
Articolul următorPrimăria Capitalei a finalizat lucrările la Pasajul Ciurel / Scump și inutil spun specialiștii