Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii. Totodată, la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi, potrivit News.ro.
- la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
- nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
- toate acestea se vor dezinfecta după plecarea clienţilor de la o masă.
- nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii.
- personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.
- trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
- trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
- trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).
- curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
- la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
Cum se vor desfășura competițiile sportive în aer liber, după 1 iunie
Cum se va face accesul în biblioteci de la 1 iunie
Concerte în aer liber: cum se vor organiza evenimentele cu până la 500 de persoane
Care sunt regulile pentru a vizita muzee și galerii de artă de la 1 iunie