Şomajul din Uniunea Europeană ar putea ajunge până la 9 % în 2020, acesta afectând cu precădere femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare, arată Raportul Comisiei Europene.
”Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine primul său discurs privind starea Uniunii mâine, 16 septembrie 2020, la ora 10:00 a.m. (ora României)”, anunţă CE, potrivit News.ro.
- Pandemia provocată de coronavirus a zguduit până în temelii Europa şi întreaga lume. La început au fost doar cazuri izolate, dar curând acestea s-au transformat într-o urgenţă care afectează toate ţările, toate regiunile şi toţi oamenii. De la începutul anului, în UE au fost pierdute din cauza COVID-19 aproape 150 000 de vieţi omeneşti, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa în alte părţi ale lumii este mult mai mare. În pofida dificultăţilor, au putut fi salvate sute de mii de vieţi. Dacă Uniunea Europeană şi statele sale membre nu acţionau rapid şi hotărâtor pentru a proteja vieţile şi mijloacele de subzistenţă ale europenilor, tragedia ar fi fost mult mai mare. Lucrătorii din prima linie s-au achitat de propriile îndatoriri cu eroism, cetăţenii au acceptat să îşi sacrifice libertăţi fundamentale şi s-au luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea virusului.
-
Iniţiativele pentru investiţii ca reacţie la coronavirus, în valoare de până la 54 de miliarde EUR, au fost instituite într-un timp record pentru a asigura lichidităţi întreprinderilor şi sectorului asistenţei medicale.
- Lunile şi anii următori reprezintă un moment crucial în istoria europeană şi pentru generaţiile viitoare.
- O piaţă unică mai bine integrată şi pe deplin funcţională ar oferi întreprinderilor europene oportunităţi şi ar genera o creştere suplimentară anuală de 183 până la 269 de miliarde EUR în sectorul producţiei şi 338 de miliarde EUR în sectorul serviciilor.