Prețul petrolului urcă după o scădere accentuată a stocurilor brute din SUA

Prețul petrolului a crescut miercuri, după o scădere accentuată a stocurilor brute din SUA, piața așteptând următorii pași de la o reuniune de mai târziu a OPEC , anunță Reuters.

Reflectând o recuperare a cererii de combustibil în ciuda pandemiei coronavirusului, stocurile brute din SUA au scăzut cu 8,3 milioane de barili în săptămâna până la 10 iulie, contrazicand așteptările analiștilor cu privire la o scădere de 2,1 milioane de barili, conform datelor grupului industrial American Petroleum Institute. [API / S]

Numerele oficiale ale Administrației de Informații Energetice (EIA) ale Departamentului pentru Energie din SUA vor fi făcute publice miercuri.

„Numerele API lansate peste noapte, au oferit un anumit sprijin pieței în tranzacționarea de dimineață astăzi”, a spus ING Economics într-o notă.

În ceea ce privește aprovizionarea, piața va urmări îndeaproape noutățile de la o reuniune a Comitetului mixt de monitorizare ministerială (JMMC) al Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEC) mai târziu miercuri.

„Piața va fi dornică să vadă dacă reducerile mai profunde vor fi reportate pentru o lună suplimentară sau dacă grupul va respecta planul inițial și va începe să taie reducerile”, potrivit ING Economics.

„Cele mai multe indicii sugerează că acesta va fi cel din urmă, cu mai multă atenție asupra respectării și reducerilor compensatorii.”

Membrii cheie ai OPEC și aliații, inclusiv Rusia, cunoscuți colectiv că OPEC +, vor decide să extindă reduceri de producție de 9,7 milioane barili pe zi (bpd) care se încheie în iulie sau să le ușureze la 7,7 milioane bpd.

„Prețurile petrolului vor fi tranzacționate cu o valoare cuprinsă între 40 de dolari, piața acordând o atenție deosebită rezultatelor JMMC de astăzi”, a spus Kim Kwang-rae, analist de mărfuri la Samsung Securities din Seul.

În iunie, OPEC și aliații săi au furnizat conformitatea cu 107% a reducerilor acordate de producție de petrol, a declarat marți o sursă OPEC +.

Între timp, OPEC a declarat în raportul său lunar că cererea globală de petrol va crește cu un record record de 7 milioane bpd în 2021, pe măsură ce economia globală se va recupera din pandemia coronavirusului, deși va rămâne sub nivelurile din 2019.

Articolul precedentSUA resping solicitările Chinei în Marea Chinei de Sud
Articolul următorRomânia și alte 5 state UE ezită să susțină un nou obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră