Nicușor Dan și a lui ”normalitate” cu 19 grade C în casă”: 15-20% din blocurile din București primesc energie termică sub parametri

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seară, la Digi 24, că între 15-20% dintre blocurile din Bucureşti primesc încălzire sub parametrii pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată şi să nu apară avarii majore a căror reparaţii ar putea dura până la două zile.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade. Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti, avertizează ărimarul general care spune că este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei, citează news.ro.

”Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lăcrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o licitaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare. Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Nicusor Dan, de la ”normalitatea e să ai 19 grade C în case”, la ”mi s-au interpretat greșit vorbele”

”Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez. Am spus că sunt ţări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la Bucureşti. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea si plăteşte proporţional.

Articolul precedentReuters: Eşantioanele prelevate de China de pe Lună cântăresc mai puţin decât fusese planificat
Articolul următorRaed Arafat: În acest moment putem spune că imunitatea, după vaccin, este de 6-8 luni