Ministerul Transporturilor anunţă că se pot relua zborurile către şi dinspre mai multe ţări

Ministerul Transporturilor a venit sâmbătă cu o serie de precizări cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, începând cu 15 iunie 2020.

Potrivit unui comunicat al MT remis Agerpres, în baza Hotărârii de Guvern nr. 465 din 11 iunie 2020 ”se pot relua zborurile prevăzute la pct. 1 pentru ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”.

Anterior, prin Hotărârea de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin art. 4 pct. 1 s-a stabilit: „Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România”.

Articolul precedent„Săptămâna memoriei”, campanie lansată la Chișinău pentru comemorarea victimelor deportărilor staliniste și ale ocupației sovietice
Articolul următorCFR Călători repune în circulaţie trenurile internaţionale pe ruta Craiova – Vidin, din 15 iunie