GCS: Capitala – a patra zi în scenariul galben / Restaurantele, teatrele și cinematografele se vor deschide de luni

Municipiul Bucureşti rămâne pentru a patra zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce sâmbătă a înregistrat 2,4 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,52 cazuri la mia de locuitori, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În zona roşie au rămas judeţele Timiş, cu 3,63 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când incidenţa a fost de 3,75, şi Cluj – 3,01, în scădere faţă de ziua precedentă (3,13).

În schimb, 12 judeţe se află în continuare în zona galbenă (între 1,62 şi 3 cazuri la mia de locuitori) şi 28 judeţe în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Buzău – 0,53, Olt – 0,59, Vrancea – 0,6, Harghita – 0,61 şi Iaşi – 0,79.

Restaurantele, sălile de spectacole și cinema din București se redeschid „la interior” începând de luni, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, incidență raportată în ultimele trei zile. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura vizează și operatorii licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Capacitatea la care acestea vor funcționa este de 30%. De asemenea, ora de închidere rămâne 21.00.

Relaxarea se va produce cu condiția ca indicele să rămână sub 3, a precizat primarul Nicușor Dan. 

Articolul precedentVIDEO Documentar Cristian Presură: 4 experți de marcă ne răspund la întrebările legate de vaccinul anti Covid
Articolul următorGCS: 2.719 de cazuri noi de COVID-19/ 94 de decese / 1.016 de pacienţi la terapie intensivă; persoane internate – 7.736